EPC

Uw woning energiezuiniger?

Met de hoge energieprijzen zijn zowel energiezuinigheid als ecologisch verantwoord wonen, twee heel waardevolle begrippen voor onze maatschappij geworden. Onze energiedeskundigen geven u graag alle advies en kijken graag de oplossingen voor uw woning en verbruik samen met u na.

Misschien heeft u al zonnepanelen? Warmtepompen? Wat zijn uw piekmomenten? Wat verbruikt u dan? Hoe kan het beter? Waar kan er nog bespaard worden?

Wij komen bij u thuis langs om de verschillende mogelijkheden rond energiezuinig wonen te bespreken.

Het energieprestatiecertificaat

Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders dus vooraf over de energiezuinigheid van de woning.
Als u uw woning wilt verkopen of verhuren, is een laag EPC een sterke troef. Mensen zijn veel bewuster geworden omtrent energiekosten en ook speelt milieuvriendelijkheid een steeds grotere rol.

Een EPC-attest is bij wet verplicht. Als u een residentieel gebouw verhuurt of verkoopt, moét u in het bezit zijn van een EPC-attest én moet u de EPC-waarde van uw gebouw kenbaar maken aan potentiële kopers en huurders.

EPC gemeenschappelijke delen appartementsgebouw

Vanaf 2022 is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Zo krijgt een mogelijke koper of huurder een idee van de energiezuinigheid van het volledige gebouw. De folder (klik hier) bevat hierover meer informatie.

Lees de publicatie – folder van het Vlaams Energie agentschap

×